Stiltedag/Terugkomdag

Stiltedag/Terugkomdag

‘Ik ging met knikkende knietjes naar de stiltedag. Dat zou ik echt nooit volhouden. Ik was verbaasd dat ik het jammer vond dat het voorbij was. Het was zo leerzaam.’

‘Nooit gedacht dat er in stilte zoveel moois ontstaat.’

‘Ik vond het lastig. Zoveel lawaai in mijn hoofd. En nu werd ik me er ook nog eens heel bewust van. Pijnlijk, maar ik ben wel een stuk wijzer geworden.’

Stiltedag is een bijzonder moment

De stiltedag is een bijzonder moment in de mindfulnesstraining. Het geeft een beetje het gevoel van de sauna, waarin het in de eerste minuten vreemd is om naakt te zijn en daarna de normaalste zaak van de wereld is. Zo is het ook met de stiltedag, het is vrij snel volkomen normaal en het brengt rust en overzicht. En in de meeste gevallen nieuwe inzichten.

Meerdere meditaties worden doorlopen, zoals de bodyscan, loopmeditatie, zitmeditatie en mindful yoga. Tussendoor is er gelegenheid om, ook in stilte, te lunchen.

De stiltedag is onderdeel van de achtweekse mindfulnesscursus. Iedere stiltedag worden ook deelnemers van vorige trainingen uitgenodigd. Deelnemers die elders een achtweekse mindfulnesscursus hebben gevolgd zijn welkom.

 

Terugkombijeenkomsten

Na de training sta je weer op jezelf en zo hoort het ook. Het toepassen begint nu pas echt. “Je kan het vergelijken met autorijden. Dat begint ook pas als je het rijbewijs in je handen hebt”.
Maar dagelijks met aandacht leven, in je eentje de oefeningen bijhouden, is niet altijd gemakkelijk.

De terugkom bijeenkomsten zijn bedoeld om je mindfulness beoefening te ondersteunen en verdiepen. Veel mensen ervaren het samen met anderen oefenen als inspirerend. Als je een tijdje niet geoefend hebt, kan deelname aan een van deze bijeenkomsten je stimuleren om de draad weer op te pakken. De bijeenkomsten zijn gebaseerd op de oefeningen die je kent vanuit de training zoals de bodyscan, zitmeditatie en yoga. Vaak ook een thema wat we kort duiden en ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, indien je dat wenst.
De bijeenkomsten zijn voor iedereen die een mindfulnesstraining heeft gedaan - ongeacht bij welke trainer.