In company

In company

‘Het valt vooral op dat er veel minder negativiteit heerst op het werk. Alsof iedereen op de juiste momenten weet te relativeren.’

‘Ik kan mijn werkuren veel beter indelen nu. Mijn werkweek is korter, maar ik weet zeker dat ik meer doe.’

‘Het is gek, maar bij mij is er niets veranderd. Ik ben gewoon mijn zegeningen gaan tellen. Mensen op mijn werk geven me nu voortdurend complimenten. Dat is echt leuk hoor.’

Mindfulness en het werk(t)

Wie de feiten tot zich neemt, zal zich afvragen waarom er nog bedrijven zijn die géén mindfulnesscursus aanbieden. Minder ziekteverzuim, stressbestendiger, meer aandacht voor het werk… En ook nog eens positieve effecten op het persoonlijk welzijn en het privé-leven. Het is bijna te mooi voor woorden en critici mompelen dat het een hype is. Maar de bewijzen dat ‘het helpt’ stapelen zich op indrukwekkende wijze op.

Een snel groeiend aantal wetenschappelijke publicaties bevestigt dat mindfulness training binnen bedrijven positieve effecten heeft op de gezondheid, op effectiviteit en op de houding van de werknemers. Apple, Google, Yahoo, Ebay, Unilever en de ANWB zijn slechts enkele voorbeelden van de vele bedrijven die mindfulness training inmiddels grootschalig aanbieden aan hun medewerkers.
Door middel van de achtweekse mindfulnesstraining wordt de werknemer zich bewuster van zijn gevoelens, gedachten en handelingen. De training is ideaal voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij re-integratie kan de training, eventueel aangevuld met individuele coaching, bijdragen aan een gezonde werkhervatting en kan het een terugval voorkomen.

 

Workshop

Naast de training kun je ook kiezen voor een mindfulness workshop. Een mindfulness workshop kan voor een bedrijf een laagdrempelige kennismaking zijn met mindfulness. Een workshop kan zowel in-company als op externe locaties plaatsvinden, naar wens en op maat voor elk bedrijf.

De kosten van de workshop zijn afhankelijk van locatie en wens.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.